Min første bok med gjendiktninger.

Drømmesyn var min debut. Året var 1978. Boken inneholdt noen av mine tidligste gjendiktninger av engelske romantiske poeter. Det største diktverket var Coleridges Balladen om den gamle sjømannen (The rime of the ancient mariner). Den ble også spilt inn i radio med Gisle Straume. Andre dikt var utdrag av Wordsworths "Tintern Abbey", "Naturen er din mester" (The tables turned) og Til gjøken. To a cuckoo. Shelley var representert med Til Himmellerken (To a Skylark) og Strofer skrevet ved Euganeene. Boken ble avrundet med Tennysons "Damen av Shalott". Drømmesyn inneholdt et essay om diktene og deres plass i engelsk litteratur. Boken fikk fine anmeldelser. Carl Fredrik Engelstad mente at Balladen om den gamle sjømannen var en tour de force, men fremhevet særlig Naturen er din mester, "som Geir Uthaug ypperlig har fått frem i sin enkle stemning."

Ariel, skuespill i to akter.

Ariel er navnet på båten som Englands store lyriker Shelley gikk ned med den 8. juli 1822 i Speziabukten, i Nord-Italia. Shelley var selv som Ariel, tilhørte luftens element. Kampen mellom luft og jord, frihet og konvensjon, lidenskap og moral er stykkets tema.

Former fra drømmen og speilet, dikt

Diktene i FORMER FRA DRØMMEN OG SPEILET (1983) er bygget over historiske, litterære og mytiske temaer. Inneholder Reims, The fighting Temeraire, Bybilder, Marble Arch og Norsk frise. I Aftenposten skrev Kjell Olaf Jensen: "Skulle man gå inn på det praktfulle åpningsdiktet som fyller ethvert rom fra havbunnen til himmelvelvet, og enhver tid fra skapelse til ødeleggelse, ville det ikke bli plass i en avis." Samlingen har strektegninger av min far Jørleif Uthaug. Den er fremdeles mulig å bestille.

På disse sidene vil du se mine bokutgivelser. Kategoriene er biografier/monografier, gjendiktninger og diktsamlinger. 

Drømmesyn var min debut. Året var 1978. Boken inneholdt noen av mine tidligste gjendiktninger av engelske romantiske poeter. Det største diktverket var Coleridges Balladen om den gamle sjømannen (The rime of the ancient mariner). Den ble også spilt inn i radio med Gisle Straume. Andre dikt var utdrag av Wordsworths "Tintern Abbey", "Naturen er din mester" (The tables turned)og Til gjøken. To a cuckoo. Shelley var represntert med Til Himmellerken (To a Skylark) og Strofer skrevet ved Euganeene, Boken ble avrundet med Tennysons "Damen av Shalott". Drømmesyn innehold et essauy om diktene og deres plass i engelsk litteratur. Boken fikk fine anmeldelser. Carl Fredrik Engelstad mente at Balladen om den gamle sjømannen var en tour de force, men fremhevet særlig Naturen er din mester, "som Geir Uthaug ypperlig har fått frem i sin enkle stemning."

Del denne siden