Don Juan - et "festfyrverkeri" første gang på norsk.

I 2006 kom første bind av Lord Byrons storverk, Don Juan. Helten er ikke legendens onde forfører, men en ung mann som utsettes for skjebnens brå stormkast og som ustanselig faller for kvinners sjarm. Tråden i fortellingen sammenflettes med en rekke andre tråder - til sammen gir de et bilde av tiden moralske, religiøse,filosofiske,litterære,politiske,kulinariske,maritime,erotiske,nasjonale og internasjonale forhold. Mye er endret siden Byrons dager, men når man leser ham får man også av og til følelsen av at "det er utenpå."

Selv om verketfikk mye pepper da det kom var det mange kritikere som var begeistret sammen med publikum. I dag regnes diktet til romantikkens hovedverker. det er en underholdende satireover menneskets muligheter, støpt i satirens glitrende form med en poetisk himmel over.

Don Juan fikk en storslagen mottagelse i pressen. "Et fyrverkeri av et dikt" skrev Bergens Tidende.

 I min moderne gjendiktning ai ottava rima av det frodige og fremdeles livsfriske v erket har jeg skapt en versjon av Byrons tekst som er frekk i forhold til originalen, men like fullt i dyp ærbødighet for den.TILGJENGELIG PÅ BOKVENNENS SIDER SAMT NETTBOKHANDLERE